Filmopnames: Een schitterend gebrek

Via de Farm en country fair organisatie kregen we bij de Landelijke spingroep de vraag of we mensen kenden die en kunnen spinnen en mee zouden willen doen als figurant in de verfilming van het boek: een schitterend gebrek van Arthur Japin.  We hebben daarop een oproepje geplaatst en hoewel het opkorte termijn was werd er enthousiast gereageerd en aangemeld. De opnames waren in Delft in het Prinsenhof, het omkleden en grimeren( en wachten, dat hoort bij zoiets) in een tijdelijk in gebruik zijnd gebouw vlakbij het station.

Dat betekende dat we meerdere keren in optocht tussen de beide gebouwen heen en weer gewandeld zijn, wat natuurlijk voor de nodige bekijks en hilariteit zorgde omdat we zeg maar “niet alledaags” verkleed waren. Of zoals Marianne het treffend beschreef : We waren helemaal in onderrok,corset en queue (dat je van die billen krijgt die een halve meter achter je rug beginnen) en jasje en bovenrok en kousen en muts gestoken, net echt.

We mogen geen foto’s en namen van hoofdrolspelers delen helaas dus daar zullen jullie nog even op moeten wachten. Maar dit stond openbaar op internet:

Maar, er is gesponnen! Toen we in de ruimte kwamen waar de spinnewielen stonden die het spinhuis moest voorstellen en voorzien was  van een stuk of vijftien spinnewielen van het type “ heeftgeenvlucht” en “trapperiskwijt” hebben we snel samen gekeken wat er te redden viel, met hulp van materiaalmensen die ducktape, touw en ander rescue materiaal aandroegen, geweldige filmcrew!

Het was een lange dag, tot 22.15 uur en toen nog omkleden en terug naar huis, maar het was het helemaal waard!

Tineke uit den Boogaard

Meer nieuws