Spingroep Gorinchem en Omstreken

Onze spingroep is opgericht in oktober 1980. Wij bestaan dus ruim 35 jaar.

De vereniging heeft momenteel 23 leden, 22 dames en 1 heer. We komen iedere tweede dinsdag van de maand van 10 tot 15 uur bij elkaar in de sportkantine van atletiekvereniging Typhoon te Gorinchem.

Bij aankomst is het eerst koffie drinken en bijkletsen en daarna worden de spinnewielen gestart. Iedereen is geïnteresseerd in elkaars meegenomen wol of ander te spinnen materiaal. Kennis en weetjes worden uitgewisseld.Geregeld worden er technieken gedemonstreerd door een van de leden. Zo rond de klok van kwart over twaalf staan de spinnewielen even stil en is het tijd voor de zelf meegebrachte lunch,waarbij koffie en thee wordt geserveerd. Altijd een gezellige boel.

In maart, ook de tweede dinsdag, hebben we onze open dag. Op die dag staat er een showtafel met werkstukken die de trotse maaksters en makers willen tonen. Op de verkooptafel liggen zelfgemaakte dingen en andere voorwerpen die te maken hebben met handwerken.
Een klein gedeelte van de opbrengst van de verkoop gaat naar de clubkas.

Dan de wedstrijd tafel. Anoniem worden daar werkstukken neergelegd. De voorwerpen krijgen een nummer. Alle aanwezigen krijgen een papiertje waar men op kan schrijven wie de 1e, 2e of 3e prijs verdient. Na alles te hebben opgeteld krijgen de winnaars een cadeautje uit de kas.
Kortom een leuke open dag die gonst van de activiteiten. Een dag waarop anderen eens kennis kunnen maken met onze spingroep waar al heel wat fraaie draden zijn gesponnen.

Nieuwe leden zijn nog altijd welkom.

Ook gastspinners/spinsters zijn welkom na aanmelding. Kosten € 3,- p.d.
Contributie voor het hele seizoen is 27 euro. Dit is inclusief huur en koffie/thee.

We komen dus van september tot en met mei bij elkaar op de tweede dinsdag van de maand in de kantine van atletiekvereniging Typhoon te Gorinchem.
Adres: Grote Schelluinsekade 22, 4204 TX Gorinchem

Contactpersoon

Secretariaat: Inge Blankenstein

Wildschutlaan 21

4205 ZD Gorinchem

Telefoon: 0183-621233

Meer informatie: Blanky0539@gmail.com

Provincies