Spingroep Noord-Holland-Noord

De spingroep Noord-Holland-Noord komt samen elke 2de woensdag van de maand van 12.00 tot 16.00 uur  in De Schaapskooi, Zeeweg 2 te Bergen

We mogen gebruik maken van het gebouw van PWN en parkeren voor de deur zodat slepen met spinnenwielen tot een minimum beperkt is. Er is een kaardmachine en er zijn 2 goed werkende spinnenwielen waarop geoefend mag worden. Schapenvachten van de kempische heideschapen uit de schaapskooi, die in hetzelfde gebouw zit, kunnen ter plaatse gekocht worden.

Om een indruk te geven volgt hier het verslag van de bijeenkomst op 09-12-2015:

Vandaag was de laatste bijeenkomst van de spingroep van dit jaar en wel voor het eerst en gelukkig niet voor het laatst in de geweldige ambiance van ‘de Schaapskooi’ in Bergen.Dit gebouw van PWN wordt gebruikt door diverse instanties ( PWN, schaapsherder, IVN) en ligt op een prachtige open plek in het bos/duingebied van Bergen/Bergen aan Zee. De lichte recreatieruimte biedt ruimte voor allerlei activiteiten en ernaast is de stal van de 150 kempische heideschapen die het duinlandschap kaal houden. Hoewel in eerste instantie alleen Irene, haar man Joop en ondergetekende aanwezig waren, liepen er al snel geïnteresseerden binnen. De Schaapskooi heeft een heel open karakter en dat merk je, iedereen voelt zich vrij even te kijken wat wij aan het doen waren.

Twee dames van Twinbears die beertjes breien voor kinderen in ontwikkelingslanden kwamen een kaardmachine brengen die gebruikt mag worden door de deelnemers van de spingroep en bij de andere wolactiviteiten die georganiseerd worden. Zo is er a.s. 12 december het WOLatelier in de Winter waar mensen kennis kunnen maken met spinnen, kaarden, vilten e..d. Schaapsherder Marijke wil de mooie wol van haar schapen graag wat meer lokaal bekend maken en verkopen, zo denkt ze aan verkoop van wol gesponnen van haar kempische schapen. Spinsters die dat leuk vinden kunnen dan tegen een kleine commissie hun gesponnen wol via Marijke in de Schaapskooi te koop aanbieden.

Even later kwam een aardige man 2 nagekeken spinnewielen brengen, ook voor gebruik bij deze projecten, waaronder een mooie Ashford Classic. Het werd echt gezellig toen ook hij achter een van de spinnewielen plaatsnam en een aardig eindje wegspon. Bezoekers kropen ook achter de spinnewielen, kregen instructie en bleven hangen tot het eind van de middag ( 16.00 uur). Kortom, wij waren aanwezig bij de spontane geboorte van een heel leuk wolproject dat hopenlijk in de komende tijd zal uitgroeien tot een bekend en uitgebreid wolnetwerk. Bij een geboorte hoort beschuit met muisjes maar dat werd in dit geval toepasselijk omgedoopt naar ‘beschuit met pluisjes’!

Volgende bijeenkomst is in elk geval wat de spingroep betreft: woensdag 13 januari 2016 van 12.00 tot 16.00 uur in de Schaapskooi, Zeeweg 2 in Bergen. Mensen die willen breien, haken, vilten zijn ook van harte welkom.Hou de website van de Schaapskooi in de gaten voor andere activiteiten want ik begreep dat ook op andere dagen wolactiviteiten gaan plaatsnemen

Irene en ik hebben afgesproken samen de spingroep officieel in stand te houden wat inhoudt dat wanneer ik in de Achterhoek zit, Irene de contactpersoon is zodat de continuïteit gewaarborgd is. Om die reden zal ik Marion en de Landelijke Spingroep op de hoogte stellen zodat we een ‘officiele’ status krijgen en op de website van de landelijke club vermeld worden.

Contactpersoon

Madeleine Assink

Telefoon: 0224215096 of 06-20627187

Meer informatie: madeleine@kpnmail.nl

Provincies