Open Nederlands Kampioenschap Wolspinnen

Het Open Nederlands Kampioenschap Wolspinnen wordt gehouden tijdens de Farm & Country Fair in IJzerlo bij Aalten.
De organisatie van dit kampioenschap is in handen van de Landelijke Spingroep.

De wedstrijdvoorwaarden:
U neemt uw eigen wol mee. De wol mag ongewassen, maar ook gewassen zijn. Weliswaar ongekaard, ongekamd of zonder enige andere voorbewerking. Om het jureren zo goed en eerlijk mogelijk te laten verlopen gaat de voorkeur uit naar witte of zo licht mogelijke wol.

Ook neemt u uw eigen spinnewiel mee ( niet elektrisch ) en een lege klos waarop de wol wordt gesponnen. Vanzelfsprekend mag er op een spintol gesponnen worden.

Er wordt gesponnen in twee ronden van elk 45 minuten. In de eerste ronde een dunne draad, zo egaal mogelijk en zonder overtwist. In de tweede ronde een dikkere draad, ook weer zo egaal mogelijk en zonder overtwist. Voordat de wedstrijd begint kunt u eventueel een half uur inspinnen.

U krijgt bij aanvang een kaart met daarop de gewenste dikte van de te spinnen draad. Op deze kaart kunt u dus controleren of u binnen de wedstrijdvoorwaarden qua dikte blijft. Dit geldt voor zowel de dunne als de dikke draad. Verder ontvangt u een stuk gekleurd garen om het begin van de wedstrijddraad aan te geven.

Na afloop van beide rondes wikkelt u de gesponnen draad, zoveel mogelijk naast elkaar, op het door u ontvangen wedstrijdplankje. Op de plankjes moet minimaal 25 meter dunne draad en 25 meter dikke draad, geteld vanaf het gekleurde garen, gewikkeld worden.

Klik hier voor meer informatie

NK Wolspinnen op facebook
www.countryfair.nl

Meer nieuws