top of page

Verweven 2024

Op zaterdag 17 augustus vond in het pittoreske stadje Zierikzee voor de 9e keer de textiel- en handwerkmarkt VERWEVEN plaats. Middenin het centrum op het Havenplein, omringt door gezellige terrasjes.




9 jaar geleden nam ik het initiatief voor dit evenement en besteedde de organisatie uit aan een bureau. Jarenlang ging dat best goed, maar de laatste jaren verslonsde het.

Tot het vorig jaar haast helemaal niet meer doorging.


Nu, dit jaar, zelf het heft in handen genomen. Na een gesprek met een gemeente ambtenaar kreeg ik nu zelf de vereiste vergunning en ging aan de slag. Mijn taak om VERWEVEN uit een inmiddels diepe put te krijgen, waar veel collega’s geen vertrouwen meer in hadden. En terecht!




Mijn hoop was minimaal 30 kramen vol te krijgen. In het begin verliep het stroef, maar hoe dichter de datum nabij kwam, hoe meer ondernemers en hobbyisten zich er aan waagden.

Zelfs 2 meisjes van 13 jaar die polsbandjes ter plekke zaten te vlechten. Dat liep daar gewoon storm bij die meiden. Ze hebben maar liefst 40 bandjes verkocht. Zelf ben ik 3x wezen kijken bij ze, maar het was constant druk bij hun kraampje.


Ook de weergoden waren me uitermate goed gezind. Het was prachtig weer.

De kramen waren zo opgesteld dat iedereen ruimte naast zijn/haar kraam had. Het werd een fantastische dag. Iedereen was meer dan tevreden. Zelfs zijn er al nieuwe aanmeldingen voor volgend jaar. 2025 met veel plannen voor ook activiteiten op die dag.


En die 30 kramen zijn gehaald, al speel ik wel een beetje vals met 2 kramen voor mijzelf en 2 voor de Landelijke Spingroep, want ook met spinners was het druk. 


Iedereen hartstikke bedankt voor een geweldige VERWEVEN. We hebben het met elkaar weer op de kaart weten te zetten.


Kiki Buth-Strooker

23 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page